fbpx

De kleuren die jou aanspreken – die je draagt, terug ziet in je huis – kies je niet zomaar. Op een subtiele manier spiegelen ze jouw binnenwereld. Als je je daar bewust van bent, kun je kleuren gebruiken om in contact te komen met jezelf. Kleuren hebben namelijk een zelfstandige kracht en een energetisch effect op jouw gemoedstoestand. Met de juiste kleur keuze kun je jouw zelfvertrouwen een positieve prikkel geven, je concentratie bevorderen en zelfs stress verminderen.

Kleur: een krachtig middel voor bewustwording en ontwikkeling

Kleuren zijn de uitdrukking van de oudste en belangrijkste taal die er bestaat: de taal van het licht. Dankzij het licht dat de zon ons schenkt, kan er namelijk leven zijn op onze aarde. En toen er licht was, kwam het spectrum van kleur vrij. Sindsdien helpen kleur en licht ons om dingen zichtbaar te maken en van elkaar te kunnen onderscheiden. Zowel op fysiek vlak als op gevoelsniveau. Kleuren spreken dan ook tot ons in een taal die wij instinctief begrijpen: de taal van de emotie. Hier zijn we ons echter niet altijd nog van bewust.

Kleur brengt licht in onze levens

Als kind weten we dit instinctief wel, maar tijdens het opgroeien raken we dit besef grotendeels kwijt. De diepere verbinding met kleur verdwijnt naar de achtergrond en daarmee ook de kleuren die je met jezelf – jouw kern – verbinden en blij maken. Zonde, want met de juiste kleur keuze kun je o.a. jouw zelfvertrouwen een positieve prikkel geven, je concentratie bevorderen en stress verminderen.

Zo kan kleur de sleutel tot geluk en vreugde zijn

Het is zelfs zo dat wanneer je een kleur kiest, je zélf kiest wat je op dat moment nodig hebt. Kleuren zijn namelijk een trilling met ieder een eigen frequentie die resoneren met ons eigen energieveld waardoor ze diepe inzichten in jezelf geven die je anders wellicht nooit krijgt. De realiteit die jij waarneemt wordt namelijk iedere seconde door jouw hersenen geconstrueerd op basis van 40 snapshots van informatie/sensaties uit een totaal van 11 miljoen. De andere 10.900.060 worden geabsorbeerd door jouw onderbewustzijn en zo blijf je bewust onbewust van hun bestaan. Kleur geeft jou de mogelijkheid om de onbewuste snapshots zichtbaar te maken die jou helpen bij je bewustwording en ontwikkeling. Zo vormt kleur een krachtig middel om je leven in elk opzicht mooier en kleur-rijker te maken.

Hoe werkt dat dan precies?

Om je een idee te geven van hoe dit werkt, wil ik je allereerst vragen om eens een willekeurige kleur aan te trekken of toe te voegen in je inrichting of op je werk. Voel dan wat deze kleur voor jou doet en stel jezelf de volgende vragen:
– Wat vertelt de kleur jou, wat doet hij met je?
– Bij welke kleur(en) voel jij je fijn en op je gemak en waar voel je dat in je lichaam?
– Bij welke kleur voel jij je minder op je gemak/weerstand, waar voel je dat in je lichaam en wat vertelt het jou?

Onthul jouw verhaal met een kleurenreading

Kleurenreading

Wil je n.a.v. dit experiment jouw bewustzijn m.b.v. kleur verder vergroten? Ik nodig je van harte uit om langs te komen voor een kleurenreading. Het kleurensysteem dat ik hiervoor gebruik is een holistisch systeem om lichaam, ziel en geest weer in balans te brengen. Bestaande uit 117 flesjes waar oliën in zitten waarvan ieder flesje een unieke kleurencombinatie bezit en gecreëerd is uit levende energie. De oliën bestaan namelijk uit kristallen, bloemen, kruidenextracten en essentiële oliën. Vandaar ook dat ze resoneren met jouw energieveld. Uit deze 117 flesjes zal jij er 4 kiezen. Hieruit zal het verhaal voortvloeien wat jij aan jezelf wilt onthullen. Voor meer informatie of het inplannen van een reading, stuur mij een berichtje en ik neem contact met je op ツ

*Foto: Photo by Allef Vinicius on Unsplash
*Bron: David Icke, “Everything you should know but have never been told”, 2017

Next Post

5 Redenen waarom een journal ons verlichting kan schenken

wo sep 9 , 2020
Dat er in een mensenleven van alles gebeurt, is geen geheim. Maar de gedachten en/of gevoelens omtrent gebeurtenissen kunnen dat wel zijn. Danwel omdat we […]
JournalJournal