fbpx

Van jongs af aan was angst mijn graadmeter en ben ik gepest. Ik mocht er vaker niet dan wel bij horen. Hierdoor ontstonden voor mij de gevoelens van niet goed genoeg te zijn, niet gezien en niet gehoord te worden. Ik leerde dat ik me ondergeschikt moest maken – me aanpassen aan wat een ander blij maakt. Want dan werd ik niet afgewezen en had ik het gevoel er te mogen zijn. Nu heb ik deze gevoelens getransformeerd: heb ik van mijn pijnpunt mijn succespunt gemaakt en weet ik wat mijn reden van bestaan is.

Mijn verhaal: van pijnpunt naar krachtbron

Ik heb nooit geleerd dat ik mijn ruimte mocht innemen en hoe ik dat moest doen. Hierdoor ontbrak het me aan de moed om aan mijn eigen innerlijke kompas trouw te bijven. Spanningen en onuitgesproken gevoelens stapelden zich in mij en mijn lichaam op. Verstrikt in de wereld van de derde dimensie, waarin het ego hoogtij viert en angst normaal is, raakte ik onbewust steeds verder weg – afgescheiden – van mijn werkelijke Zelf. Tot op mijn 21e de gebeurtenis zich voordeed die de druppel was die de emmer deed overlopen. Mijn ontwakingsproces op het pad van spirituele bewustzijnsontwikkeling was begonnen. En er was geen weg meer terug.

Van ‘onbezorgd’ naar bezwaard

Het was zaterdag, een mooie zomerdag en daarom een ideale festivaldag. Voltt Loves Summer Festival stond voor mij op de planning. Samen met mijn lieve vriendin Lisa. Niet wetende dat deze dag een drastische ommekeer zou gaan zijn in niet alleen onze levens, maar vele levens.

4 September 2013 overleed Lisa aan de gevolgen van een watervergiftiging. Ontstaan door de MDMA die we beiden tot ons hadden genomen die zaterdag. Met het idee een leuke dag zonder zorgen te gaan hebben. Echter werd één dag zonder zorgen; jaren van zorgen, schuldgevoel, schaamte en ongelukkig zijn. Ofwel een gevoel van afgescheidenheid.

Van de één op de andere dag was ik alle vertrouwen kwijt in mezelf, de mensheid en het universum. Het was één grote warboel van onzekerheid, angst en twijfel in m’n hoofd. Bang voor de confrontatie, ben ik m’n gevoelens gaan wegstoppen door ze te verdoven met externe factoren en middelen. Ik zorgde ervoor dat ik altijd iets te doen had om maar niet mijn pijnlichaam in de ogen te hoeven aankijken. Echter, was er geen ontkomen aan. De onwelkome emoties bleven tegen mijn muur van verzet duwen. Steeds een beetje krachtiger. Tot op de dag dat ze hem omver hadden gewalst.

Het roer om

Dit kon zo niet langer voelde ik. Er moest iets gebeuren. Ik besloot hulp te gaan zoeken. Zo kwam ik uit bij een psychologe die gespecialiseerd was in rouwverwerking. Zij heeft me goed op weg geholpen om de dingen weer in perspectief te zetten. Na 10 sessies voelde ik me lichter en gelukkiger. Ik kon het leven weer aan en nam er weer aan deel – in volle overgave. Me er niet écht van bewust dat ik nog een boel op te lossen had voor en met mezelf. Maar onbewust leidde ik mezelf er wel heen.

Zo begon ik me te verdiepen in spirituele onderwerpen en begon ik een journal bij te houden. Ik merkte dat de spirituele informatie met me resoneerde en dat schrijven me hielp om dingen in perspectief te plaatsen. Maar ik had nog moeite om het te implementeren in m’n leven en er volledig trouw aan te blijven. Er miste nog iets. Maar wat dat precies was én hoe ik het kon belichamen, no clue.

Wel voelde ik dat ik op de goede weg was en steeds dichterbij kwam. Zo had ik me aangesloten bij yogacenter Sekoya waar ik restorative yoga ging beoefenen en ik startte als project manager bij het online magazine Holistik. Allebei initiatieven waarbij spiritualiteit, bewustzijnsontwikkeling en zelfliefde voorop staan. Zo kwam mijn zachte kant – mijn vrouwelijkheid – meer en meer naar boven en ik stond haar toe er te mogen zijn.

The Beauty of Synchronicity

Via Holistik kwam ik in contact met Helen Poolman. Aan de hand van een mailtje stelde ze zich voor als kleurentherapeute en bood een gratis kennismakingssessie aan. Mijn interesse was gewekt en ik ben langs gegaan voor een consult. Na afloop van het consult voelde ik me als herboren. Kreeg ik op de heenweg nog een punthoofd van alle soorten muziek waar ik naar probeerde te luisteren, op de terugweg werd ik er weer blij van!

Zo onder de indruk als ik was, besloot ik de cursus Aura-Soma te starten. Een opleiding tot kleurentherapeute die verdieping biedt aan een ieders pad van bewustzijnsontwikkeling. De opleiding ging de dag erop al van start, gegeven door Helen. Over synchroniciteit gesproken!

Het in contact komen met deze vorm van therapie voelde alsof mijn jarenlange gebeden eindelijk werden gehoord. Mijn studie achtergrond bevindt zich namelijk in de Toegepaste Psychologie. Echter, vond ik toen der tijd nooit die verbinding met het vak zoals ik nu had ervaren.

Tevens begon ik in deze periode te leven met de energie van de maan en de planeten, startte ik met het lezen van het boek ‘Het universum staat achter je’ van Gabby Bernstein en ben ik me nog meer gaan verdiepen in en verbinden met mijn vrouwelijkheid. Wat ik hierdoor in nog geen jaar tijd heb bereikt, kan ik nog steeds niet altijd bevatten.

Vrijheid – Blijheid

Helen heeft mij geholpen mijzelf te bevrijden van datgene waar ik nog onder gebukt ging: schaamte, schuldgevoel, boosheid en de pijn die daar onder lag. Allemaal gelinkt aan zowel alle pesterijen als de gebeurtenis waardoor mijn ontwakingsproces geactiveerd werd: het overlijden van Lisa.

Dit proces was en is niet altijd even makkelijk, maar het is het me elke dag weer meer dan waard. Ik ben namelijk thuisgekomen in mezelf en leef nu een leven dat met mij resoneert op zielsniveau. Zo heb ik Fearlessly Feminine in het leven gezet en ben ik met Fearlessly Feminine een samenwerkingsverband aangegaan met de The School of Light. Die Helen heeft opgericht om zelfbewuste vrouwen een baken te bieden tijdens hun overgangsperiode tussen oude en nieuwe geloofssystemen.

Bovenal voel ik me vrij om te zijn wie ik ben, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van externe. Ik heb dátgene gevonden wat ik nog miste: de verbinding met mijn hart. Dat is goud waard!

Next Post

Doorgrond je angst om er bovenuit te stijgen!

wo jun 17 , 2020
Angst wordt vaak afgeschilderd als een negatieve emotie die je niet dient. Maar als we heel basaal naar angst kijken, is het er om ons […]
FearFear

You May Like