fbpx

Volle Maan in Stier

De Volle Maan van 31 oktober staat in het teken Stier. Omdat dit de tweede volle maan is die plaatsvind in de maan oktober, wordt deze Volle Maan in Stier ook wel een Blauwe Maan genoemd. De Indianen noemden dit ook wel de Hunters Moon. Het licht van deze Volle Maan is namelijk feller dan onder andere Volle Manen. Dit maakte het een geschikte tijd voor de Indianen om op jacht te gaan. Vertaald naar de huidige tijd, betekent het niet zo zeer dat we op jacht mogen gaan buiten onszelf, maar juist binnenin onszelf. Doordat het licht van deze maan zo fel is, heeft ze namelijk de kracht en schenkt ze ons de mogelijkheid om op een nog diepere laag binnenin onszelf licht te schijnen. Opdat we volledig Vrij kunnen gaan Zijn.

Volle maan in Stier: ik word zichtbaar voor mezelf en de wereld

Deze Volle Maan in Stier doet dat als geen ander, gezien alle andere planetaire standen die hierin meespelen. Zo zijn we vorige week het seizoen van het teken Schorpioen binnen gegaan. Hoewel Mercurius sinds 27 oktober weer direct is gaan lopen in het teken Weegschaal nadat het retrograde heeft gelopen in Schorpioen, hebben we nog wel te maken met de zogenaamde after shocks van deze Retrograde periode. Die zeker nog een maand aanwezig zullen zijn. We zijn dus nog niet helemaal klaar met de introspectie beweging naar de dieptes van onze ziel die Mercurius Retrograde heeft ingezet. Er mag nog meer aan het licht komen opdat we in alle volledigheid ons ervan kunnen verlossen en vrij Zijn.

Onze intuïtie is de waarheid onder de oppervlakten van onze angsten

Wanneer Schorpioen ons de introspectie beweging doet inzetten, is haar doel om je te helpen je angsten te doorgronden en overwinnen. Want wanneer we vanuit angst leven, zijn we onbereikbaar voor de energie van Liefde. Zij kan ons niet bereiken, omdat de energie van angst ervoor zorgt dat we onszelf opsluiten in een hoge toren waar niemand ons kan bereiken. Angst maakt dat we ons afscheiden van alles en iedereen die we lief hebben, inclusief onszelf. We kunnen de boodschappen van ons Hogere Zelf – onze intuïtie – niet meer ontvangen en leven vanuit ons kleine zelf, vanuit ons ego.

We leven vanuit ongeloof en hebben de hoop opgegeven dat we kunnen ontsnappen uit deze hoge toren die we zelf hebben gecreëerd. Echter is de roep om hulp die we uitstralen sterk te zien, te horen en vooral te voelen. Maar wanneer iemand dichtbij komt, ons te hulp wil schieten om vanuit liefde ons te helpen vrij te komen en we er bijna in geloven dat het mogelijk is, komt onze angst uit het niets weer te voorschijn en stijgt ons met een noodgang naar de keel.

Om haar weg te vervolgen naar onze mind, om ons te doen laten denken dat het onmogelijk is om van haar los te komen. Om ons ervan te weerhouden om te voelen wat er werkelijk schuilgaat onder de oppervlakte van deze angst. En dat het veiliger is om in de toren te blijven, in onze comfort zone. Dan kunnen we blijven wie we zijn en kunnen we de veranderingen die ons angst aanjagen uit de weg blijven gaan.

Stop met je te verzetten en geef je over aan het plan van je Hogere Zelf

Dit is de invloed van de lagere frequentie van de Stier. Dit dierenriem teken houdt van zekerheid en vastigheid. Veranderingen vind hij onprettig en houdt daarom liever alles bij het oude. Maar wanneer we ons niet willen overgeven aan veranderingen, houden we zowel onszelf als anderen klein. Er tegen vechten kost ons namelijk meer dan dat het ons geeft. Het kost ons veel energie, maakt dat we onszelf klein houden en het leven als zwaar en eenzaam ervaren.

Een eeuwigdurende ongewonnen strijd, want in principe is er geen ontkomen aan verandering. Het leven is eraan onderworpen, iedere seconde weer. En omdat we deze toren die ons afscheid van liefde zelf hebben gecreëerd, zijn we zelf de enigen die hem kunnen omgooien. Om dit te doen hebben we onze angst in de ogen te kijken en het energiekoord dat ons ermee verbonden houdt, door te knippen.

Geef je daarom over aan de onprettige gevoelens die angst met zich mee brengt. Want wanneer we ons overgeven, onze zon (het ego) onder laten gaan en we het licht van de Maan in de diepten van onze ziel laten schijnen, zullen we lichter en als een herboren phoenix weer uit onze as herrijzen. Laat daarom de emoties die hier nog vastzitten door je heen stromen en golf op ze mee. Voel wat ze je willen vertellen zonder je ermee te vereenzelvigen. Heel deze oude pijnen en transformeer ze naar het licht. Met dit nieuwe bewustzijn kunnen we samen de wereld weer benaderen vanuit onze authentieke liefdevolle kracht.

Laat de behoefte om perfect te zijn los

Verbind je daarom deze Volle Maan in Stier met haar hogere frequenties en met die van Schorpioen: moed, vergevingsgezindheid en verwondering. Vind de moed om je angst recht in de ogen te kijken en de toren die je hierdoor zelf hebt gebouwd om te gooien. Verbind je hiervoor met de energie van Archangel Micheal. Laat hem je helpen om helderheid te krijgen. Stel je open voor zijn boodschappen opdat de verwarring in je hoofd plaats kan maken voor vrede en rust.

Wees zacht, lief en compassievol naar jezelf. Vergeef jezelf voor het jezelf verliezen in deze irrationele angst. Bevrijd jezelf van je limiterende denkpatronen. Laat de behoefte om perfect te zijn los en ga staan voor je belofte om de wereld meer liefde te geven. We’re human, we’re supposed to be perfectly imperfect so we can learn and grow. En kijk dan vanuit verwondering de wereld in. Laat je verassen and be amazed about what life has in store for you.

Volle Maan in Stier

Mercurius in Weegschaal

Mercurius is ook niet voor niets direct gaan lopen in Weegschaal. Want wanneer wij onze angst hebben overwonnen, kunnen we in balans komen met onszelf. Mercurius is de planeet van de communicatie en vraagt ons daarom om onze manier van communicatie onder de loep te nemen. Te beginnen met hoe we naar onszelf communiceren. Creëert deze manier van communiceren verbinding met onszelf of juist afgescheidenheid? Wat weerhoudt ons ervan om liefdevol naar onszelf te communiceren? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we dit kunnen transformeren?

Wanneer we deze vraagstukken voor onszelf kunnen oplossen, kunnen we het mannelijke en het vrouwelijke binnenin ons met elkaar herenigen en komen we in balans. En wanneer we vervulling vinden binnenin onszelf, zijn we er ook klaar voor om relaties aan te gaan die écht juist zijn voor ons. Het mannelijke en het vrouwelijke kunnen dus niet zonder elkaar. In het kleurensysteem dat ik gebruik, wordt dit o.a. weerspiegeld door de flessen Hans & Grietje en Robin Hood & Made Marian.

Hans & Grietje

Hansje symboliseert het mannelijke analytische in ons. Het analytische hebben we nodig om snel hoofd en bijzaken van elkaar te kunnen onderscheiden. Grietje symboliseert het vrouwelijk intuïtieve binnenin ons. Dit hebben we nodig om voorbij de grenzen van de realiteit – die onze mind creëert – te kunnen kijken. Opdat we ons kunnen verwonderen, waardoor we los komen van het hokjes denken dat ons limiteert. Wanneer we deze twee individuele krachten bundelen, overstijgen we de illusie van de 3D dimensie. En kunnen we de overtocht maken naar de 5D dimensie. Waar alles overvloedig aanwezig is.

Volle Maan in Stier

Hansje (links) & Grietje (rechts)

Robin Hood & Made Marian

Robin Hood leefde bij het motto: “I rob from the rich to give back to the poor what has once been stolen from them by the rich.” Robin Hood maakte het zijn missie om vanuit mededogen de rechtvaardigheid te herstellen. Dit kon hij omdat zijn hoofd en hart met elkaar in balans waren. Hiervoor had hij eerst alles wat hij had moeten verliezen. Maar juist door dit materiële verlies, vond hij een nieuwe manier van leven.

Made Marian speelde hierin een ondersteunende rol. Doordat zij ervoor koos haar leven aan Robin Hood te wijden, kon ze vrede vinden in het schijn leven dat ze leidde. Made Marian verkeerde namelijk in een staat van paralyse door de keuzeparadox waar ze zich in bevond. Ze vond het lastig om haar luxe leventje achter zich te laten en te kiezen voor een onzeker bestaan. Maar door in deze paralyse te blijven verkeren, kon Made Marian, Robin Hood van informatie blijven voorzien m.b.t. de strategieën van de sheriff van Nottingham. Om zo mee te strijden tegen het onrechtvaardige beleid van de sheriff.

Volle Maan in Stier

Robin Hood (links) & Made Marian (rechts)

Het mannelijke en het vrouwelijke zijn onlosmakend met elkaar verbonden en hebben elkaar nodig

Zo zie je dat het mannelijke en het vrouwelijke elkaar nodig hebben om tot eenheid te komen. Zo ook in de huidige tijd, waarin de illusie van de corona pandemie hoogtij viert. Wij, het volk, hebben alle mannen en vrouwen nodig om te strijden tegen de onrechtvaardigheid die nu plaatsvind. We hebben het mannelijke analytische denkvermogen en zijn discipline nodig om voor het goede te strijden. De vrouwelijke intuïtie en wijsheid hebben we nodig om deze strijd op een rechtvaardige en liefdevolle manier geweldloos vorm te geven.

Één voor Allen & Allen voor Één

Laten we deze Volle Maan in Stier de beslissing nemen om te stoppen met te fungeren als deurmat. Om in plaats daarvan onszelf zichtbaar te maken naar onszelf en de wereld toe. Zodat we Samen kunnen gaan staan voor onze belofte om de wereld meer liefde te geven.

Remember

Blessed we are to dance on this ground
With the rhythm of saints to carry the sound
We hold a prayer for the Earth
For the ones yet to come
May you walk in beauty
And remember your song

Blessed we are to dance on this ground
With the rhythm of saints to carry the sound
We hold a prayer for all life
For the days yet to come
May you walk in beauty
And remember your song

Remember why you came here
Remember your life is sacred
Remember why you came here
Remember your life is sacred

Blessed we are – Peia

*Photo by freestocks on Unsplash

Next Post

Wat is pestgedrag? 17 gedragingen die duiden op dit coping mechanisme

zo nov 15 , 2020
Pestgedrag is een coping mechanisme dat voortkomt uit angst. En omvat voor mij al het gedrag dat een gevoel van niet goed genoeg te zijn […]
Wat is pestgedrag?Wat is pestgedrag?